Phagwa-viering trekt feestgangers uit regio


phagwa_DetailfotoPARAMARIBO – De afgelopen Phagwa-viering in Paramaribo had een bijzonder kenmerk. Er zijn toeristen uit de regio naar Suriname getrokken om de festiviteiten mee te maken. Zij zijn vooral afgekomen op een Phahgwa streetparty van Surinaamse Brazilinanen. Dit feest is gehouden in samenwerking met Chulhafood.

De Braziliaanse zangeressen Glleyssy en Ferry hebben behalve Portugese muziek ook bekende hindi nummers als ‘Tiny winy’ en ‘Kuch gadbad hai’, laten horen. Iedereen danste spontaan mee op de muziek van de dames. Mensen zijn speciaal overgevlogen uit Brazilië en Venezuela om het feest mee te maken. Na de kleine familiefeestjes, zijn velen naar de Palmentuin getrokken om daar de Makhan Chor bij te wonen en te genieten van Chautaal muziek. “Het is niet onze eerste Phagwa feest in Suriname en we genieten er weer eens heel erg van. We vinden het leuk om te zien hoe iedereen spontaan meedoet”, vertelt Roos, die eigenlijk in België woont.

De soca artiest KI Persad is speciaal gekomen om een optreden te verzorgen. “Het is mij alweer een waar genoegen om de mensen te zien genieten van echte soca muziek tijdens dit feest. Daardoor geniet ik automatisch mee. In Trinidad ben ik meer pit gewend, maar de Surinamers doen het helemaal niet slecht”, vertelt de Trinidadiaan. Het feest is op het Onafhankelijkheidsplein afgesloten. Daar wordt het al vijf jaar groots gevierd. Vanaf twaalf uur ’s middags tot twaalf uur ’s avonds werd er non-stop gefeest. Dit keer was dj Chuckie niet alleen, maar Suriname heeft kennis ook gemaakt met de Nederlandse Blasterjaxx.

Lees meer: Phagwa-viering trekt feestgangers uit regio – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2017/03/16/phagwa-viering-trekt-feestgangers-uit-regio/#ixzz4bZxLOTMM

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *