Suriname als toerisme destinatie gepresenteerd in Portugal


Suriname als toerisme destinatie gepresenteerd in Portugal

Suriname als toerisme destinatie gepresenteerd in Portugal

?16.mrt 2017

TUI-LANDT-670x374Voor het eerst zal Suriname als toerisme destinatie worden gepresenteerd in Portugal, op de jaarlijkse toerismebeurs ‘Bolsa de Turismo de Lisboa’ (TBL), welke gehouden wordt in Lisbon van 15 tot en met 19 maart 2017.

Vanwege de bestaande public-private-partnerschap tussen de ambassade en 7 Surinaamse toerisme bedrijven die jaarlijks deelnemen Vakantiesalons in Brussel en Antwerpen, te weten SLM, METS, All Suriname Tours, OETSI, Femaleline, Jungle Resort Pingpe en Suriname Tour Agent, beschikt de ambassade over voldoende promotie materiaal voor de beurs.

Suriname wordt gepromoot in de stand van IPDAL, een Portugees instituut dat in nauwe samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Portugal en de EU-LAC Foundation, Latijns Amerika en de Caribbean promoot binnen Europa en in het bijzonder Portugal.

Het innovatieve aan de deelname van Suriname is dat er met uitzondering van de verzendkosten van het materiaal, er geen andere financiële lasten zijn voor de ambassade. De expositieruimte is kosteloos ter beschikking gesteld door IPDAL terwijl de presentatie voornamelijk zal worden gedaan door hantal van Genderen, behorend tot de Surinaamse diaspora in Lisbon, die in het kader van het diasporabeleid in contact staat met de ambassade en zich kosteloos beschikbaar heeft gesteld om in de IPDAL stand het Surinaams toerisme te promoten.

Mw. Van Genderen is geboren en getogen in Albina in het district Marowijne en heeft na de succesvolle afronding van haar Business Administration opleiding in Nederland, een rijke werkervaring opgedaan bij Multinationals in Europa, waaronder in het Verenigd Koninkrijk, Ireland en nu in Portugal, waar zij ook woonachtig is.

Volgens de Tijdelijk Zaakgelastigde a.i. van de ambassade te Brussel, dhr. Milton Castelen, zijn toerisme en diaspora in het activiteitenplan 2017 van de ambassade opgenomen als gebieden waaraan verhoogde aandacht wordt gegeven. Het promoten van Suriname als vakantie destinatieland wordt in nauwe samenwerking met Stichting Toerisme Suriname uitgevoerd en ondersteund door de Surinaamse diaspora.(GFC)

Fotobijschrift: Van 15-19 maart 2017 wordt de Bolsa de Turismo de Lisboa gehouden in Lisbon, Portugal. Suriname als vakantie destinatieland wordt gepromoot met toerisme materiaal van de SLM, METS, All Suriname Tours, OETSI, Femaleline, Jungle Resort Pingpe en Suriname Tour Agent

Dagblad Suriname

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *