Controlepost bij back-track op vis,- en vleesproducten, groenten en fruit


Controlepost bij back-track op vis,- en vleesproducten, groenten en fruit

Controlepost bij back-track op vis,- en vleesproducten, groenten en fruit

?19.mrt 2017

brug_Corantijn-670x374De ministeries van Justitie en Politie, Landbouw Veeteelt en Visserij(LVV) en Defensie hebben afgesproken te zullen samenwerken om de controle op vis-en vleesproducten en groenten en fruit die het land binnenkomen via de back-track route in Nickerie te verscherpen.

Op vrijdag 17 maart heeft de minister Algoe van LVV een bezoek gebracht aan het district Nickerie met enkele collega-ministers. De delegatie bestond verder concreet uit de ministers van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Justitie en Politie, Openbare Werken Transport & Toerisme en Defensie.

De ministers hebben onderlinge afspraken gemaakt over de wel bekende back-track in het district. Samen met deze ministeries zal er gewerkt worden aan de veiligheid van van niet alleen onze vissers, maar ook de producten die het land binnen komen en uitgaan.

De controlepost is heel belangrijk, vooral voor wat betreft de vis – en vleesproducten, groenten en fruit die het land binnenkomen. Minister Algoe heeft aangegeven dat zaden absoluut verboden zijn, omdat op deze manier bacteriën het land binnen kunnen komen die zich verspreiden en ziektes veroorzaken.

GFC nieuws

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *