Meer tijd nodig voor vervanging SLM-vloot


Meer tijd nodig voor vervanging SLM-vloot

Foto: Donovan Mijnals

SLM_KLMPARAMARIBO – De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft meer tijd nodig dan aanvankelijk was gedacht om haar vloot te vernieuwen. “Wij zullen iets langer doorgaan met de machines die wij gebruiken op de regionale route, totdat alle voorbereidingen voltooid zijn om ze te vervangen”, zegt directeur Robby Lachmising.

Buitenlandse media meldden dat de SLM plannen heeft om over te schakelen op Embraer- toestellen. Die worden gemaakt door een Braziliaanse vliegtuigbouwer die machines over de hele wereld verkoopt. De maatschappij boekte in 2015 een omzet van 6 miljard US dollar. “De Embraer-toestellen zijn inderdaad een interessante optie voor de SLM. Ze zijn veel nieuwer dan de machines die wij nu in gebruik hebben, maar wel iets duurder”, bevestigt Lachmising. Het probleem is dat alle structuren van de SLM, inclusief het personeel, afgestemd zijn op de Amerikaanse Boeing en de Europese Airbus.

“Als de SLM zou kiezen voor het Braziliaanse type zal minstens een jaar tot anderhalf moeten worden uitgetrokken om onder anderen technisch personeel en piloten te trainen. Daarnaast zal personeel van Luchtvaartdienst/Casas moeten worden getraind. Casas heeft ons geïnformeerd dat zij minstens zes tot negen maanden nodig denkt te hebben om zich alle richtlijnen en informatie rond de eventuele overschakeling op Embraers eigen te maken”, zegt de SLM-directeur. Een definitief besluit om wel of niet over te schakelen is nog in studie bij de SLM.

Het is intussen publiek geheim dat de Airbus gezien wordt als een ‘miskoop’ van de vorige directie. “Deze machine is niet goed voor de SLM om zaken te doen op de Mid-Atlantische route.” De directeur zegt dat er zelfs mogelijkheden werden bekeken om de machine, die krap en oud is en een achterhaald entertainmentsysteem heeft, te vervangen. De SLM zal het contract voor dit toestel niet voortijdig beëindigen. Het entertainmentsysteem wordt wel vervangen door een modernere versie begin april, wanneer het toestel een grote onderhoudsbeurt ondergaat.

Lees meer: Meer tijd nodig voor vervanging SLM-vloot – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2017/03/20/meer-tijd-nodig-voor-vervanging-slm-vloot/#ixzz4brCVfaGK

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *