Onrust Telesur blijft


[cml_media_alt id='2313']telesur_logo_detailfoto_Detailfoto[/cml_media_alt]PARAMARIBO – Hoewel de raad van commissarissen en de bond bij Telesur in een communiqué de vrede tussen elkaar hebben bevestigd, blijft het onrustig binnen de onderneming. Partijen ontkennen in de verklaring nog eens dat president-commissaris Gardelito Hew A Kee in China was voor het afsluiten van een leningsovereenkomst, waarbij het gebouw van Telesur als onderpand zou dienen.

Hew A Kee zou trouwens niet eens de bevoegdheid hebben om een lening af te sluiten voor het bedrijf en Telesur mag ook geen lening voor de Staat afsluiten. De krant verneemt echter dat dit de achterdocht binnen het bedrijf niet wegneemt.

Er wordt gevreesd voor twee overeenkomsten die waarnemend directeur Russ Headley niet zou willen tekenen en daarom moest opstappen voor de ‘loyalere’ Mike Antonius. De eerste is een overeenkomst met een Servisch bedrijf voor de levering van een Terrestrial Trunked Radio systeem voor de Veiligheidsdienst.

Dit Tetrasysteem wordt vooral gebruikt door speciale diensten als politie, leger, ambulance en brandweer. Headley zou hebben geweigerd zijn handtekening te zetten onder het vijftien miljoen US dollar contract.

Lees meer: DWT online

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *