Korpschef wil samenwerking met politie Guyana verbeteren


[cml_media_alt id='2285']agnes_daniel_Detailfoto[/cml_media_alt]NIEUW NICKERIE – Korpschef Agnes Daniel wil de samenwerking met de Guyanese politie verbeteren. In dat verband moet het kennismakingsbezoek van een delegatie van de Guyana Police Force onder leiding van korpschef SeelallPersaud donderdag aan Nickerie worden gezien.

De korpsen hebben elkaaer ontmoet in het Burger Informatie Centrum en hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om over actuele onderwerpen te praten waarbij gemeenschappelijke belangen spelen”, zegt Daniel. Zo is er is gesproken over drugsbestrijding, mensenhandel en mensensmokkel en hoe wij de samenwerking kan worden verbeterd.”. Al geruime tijd onderhouden beide korpsen goede contacten en ze wisselen informatie uit in verschillende zaken. “We staan voor een bredere samenwerking met de politie in Guyana”. De eerste gesprekken zijn meer aftastend.

De noodzaak in samenwerking ziet de korpschef in Suriname in de grensoverschreidende criminaliteit die steeds ergere vormen aanneemt. “Daarom is het heel belangrijk om vooral met buurlanden van gedachten te wisselen over de gemeenschappelijke bedreigingen en de veiligheid”. Er is gisteren ook gesproken over de illegale back trackroute over de Corantijrivier, die veel mensen gebruiken. De politie in Nickerie heeft vaak drugs uit Guyana, via deze route, onderschept.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *