COSTA RICA EEN VAN DE MEEST GELIEFDE DESTINATIES BIJ DE ENGELSEN


slm-670x374Volgens een recent gepubliceerd artikel in de Engelse nieuwswebsite de Huffington Post staat een vakantie naar Costa Rica bovenaan het reislijstje van de meeste Engelse toeristen. Experts schrijven de grote populariteit van het Caribische eiland toe aan het feit dat de Engelsen niet meer via Miami of Madrid hoeven te vliegen omdat British Airways sinds kort rechtstreekse vluchten tussen London en Costa Rica onderhoudt.

Image result for COSTARICAImage result for COSTARICAImage result for COSTARICA

Het totaal aantal bezoekers aan Costa Rica bedroeg vorig jaar 2.665.000. De meeste toeristen kwamen uit de Verenigde Staten (zo een 700.000) maar onder de Engelsen was een opmerkelijke stijging te constateren. In 2012 en 2013 bezochten respectievelijk 32.000 en 35.000 ingezetenen van Engeland het eiland; in 2015 was dit aantal zowat verdubbeld met totaal aantal bezoekers van bijna 70.000. Volgens de Costa Rican Tourism Board is dit aantal alleen al in het eerste kwartaal van 2016 met meer dan 60% gestegen.

http://i0.wp.com/costarica-scuba.com/wp-content/uploads/2011/08/bat-island-costa-rica.jpgImage result for COSTA RICAImage result for COSTA RICA

Hoewel het eiland weinig te klagen heeft over haar inkomsten uit het toerisme (zo een 2.5 miljard U$D op jaarbasis), zijn de Costa Ricanen erg blij met deze ontwikkeling. De Britten staan er namelijk om bekend aardig wat uitgaven op een vakantiebestemming te doen. In 2015 gingen meer dan 65 miljoen Engelsen op reis en gaven zij een bedrag van bijkans 52 miljard U$D aan hun vakantie uit.

UNITEDTRAVEL | MARTIN PANDAY

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *