BOERGOE RUM DOET HET INTERNATIONAAL STEEDS BETER


BOERGOE-670x670De Surinaamse Borgoe rum die geproduceerd wordt door Suriname Alcoholic Beverages N.V doet het internationaal goed. In Mexico won de Borgoe 8 Year Old een gouden medaille in de categorie 5 tot 9 jaar tijdens Spirits Selection 2016.

In december 2012 won de 8YO binnen een maand twee zilveren medailles. De rum is in 1982 geïntroduceerd ter herdenking van het 100-jarig bestaan van de suikerplantage in Mariënburg.  SAB begon met het bottelen en distribueren van rum, gemaakt van het suikerriet van de Mariënburg plantage in traditionele eikenhouten vaten, voordat het verder wordt gemengd tot uiterste perfectie. De naam Borgoe is afgeleid van de ‘burg’ in Mariënburg.

Als eerste en enige Surinaamse rum mag de Borgoe 8 Year Old de exclusieve Authentic Caribbean Rum Marque (ACR) mag uitdragen. Het embleem dat staat voor authentiek Caribisch vakmanschap en slechts aan een heel selecte groep Caribische rums is toegekend, staat op het rugetiket van deze rum.

De Borgoe rum steekt al jaren met kop en schouders uit boven alle andere en geïmporteerde buitenlandse rum, met name onder de studenten en toeristen. In Europa doet de Surinaamse rum het ook al jaren bijzonder goed met name vanwege de prijzen die de 15 YO in de wacht heeft gesleept tijdens Europese en Caribische spirit competities. In Nederland is er al bijna zeven jaar zelfs een Borgoe party op oudejaarsdag in Rotterdam

Op 17 november aanstaande viert SAB haar 50 jarig bestaan. Dan zullen de nieuwe Borgoe Gold en Premium varianten aan het Surinaamse publiek gepresenteerd worden.  Ook zal er een nieuwe Borgoe Aged Rum worden geïntroduceerd.

 

UNITEDNEWS | ANNA WIELKENS

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *