Eerste dag basiszorgverzekering hectisch voor SZF.


250 (7)PARAMARIBO – “Het was heel hectisch”, met deze vier woorden beschrijft Rudie Kromodihardjo, directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), de woensdag van de officiële overname van de Basiszorgverzekering door het fonds. Vanaf woensdag biedt niet Self Reliance, maar het SZF basiszorgverzekering aan jongeren tussen nul en zestien jaar en zestigplussers aan.

Het overhevelen van het bestand met ruim honderdveertigduizend cliënten naar het SZF is goed gegaan, maar alleen moet volgens Kromodihardjo de voorlichting naar de gemeenschap toe worden opgevoerd. Er zijn nog wat onduidelijkheden die moeten worden weggewerkt. Zo hebben personen, die niet binnen het verzekeringspakket vallen, zich aangemeld. Het gaat over het algemeen om de vroegere on- en minvermogenden. De directeur benadrukt dat deze groep niet is overgeheveld naar het SZF. “Ze blijven normaal bij de verzekeringsmaatschappij waar ze staan ingeschreven, namelijk Assuria, Self Reliance en Parsasco. Er is ook een deel bij het SZF.”

Verder is gebleken dat niet alle leden van de dienstverleners volledig op de hoogte zijn van de aanpassing en daar moet ook nog aan gewerkt worden. Het SZF voert de komende dagen nog gesprekken met onder andere psychologen en logopedisten over de dienstverlening. De directeur is blij dat er niet veel problemen zijn. Dit komt vooral omdat er vooraf goed is afgestemd met de dienstverleners, die hun ondersteuning geven om alles vlot te laten verlopen. “De goodwill is nog steeds aanwezig. Ik zal niet ontkennen dat er fouten zijn gemaakt, maar we werken aan verbetering.” Hij is nog steeds ervan overtuigd dat het SZF in staat is om de basiszorgverzekering aan te bieden.

De registratie van pasgeboren kinderen vindt via de ziekenhuizen plaats. “Die moeten dat registeren en doorspelen aan het SZF.” Personen die woensdag zestig jaar zijn geworden en nu dus binnen het pakket vallen, moeten zich persoonlijk aanmelden. Jongeren tussen nul en zestien jaar krijgen een BaZo 0-16 verzekeringspas en de zestigplussers een BaZo 60+ pas.

Lees meer: Eerste dag basiszorgverzekering hectisch voor SZF – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/06/02/eerste-dag-basiszorgverzekering-hectisch-voor-szf/#ixzz4APac3rLK

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *