Werk jachtopzieners Nickerie vergemakkelijkt.


zaai_Detailfotozaai_DetailfotoNIEUW-NICKERIE – De afdeling Natuur Beheer Nickerie zal twee nieuwe gemotoriseerde voertuigen inzetten om de beschermde gebieden beter en makkelijker te beheren. De contactsleutels zijn dinsdag door Chailendra Changoer, secretaris van de Stichting Nickerie Nature Conservation (SNNC), overhandigd aan Astrid Moor. De vervoermiddelen zijn aangeschaft met behulp van vrienden in Nederland.

“We moeten het hebben van de buitenlandese organisaties die welwillend zijn de dieren te helpen beschermen in ons land” zegt Moor. Ze heeft de samenleving opgeroepen om af te blijven van de beschermde dieren. “Laten wij vooral de vogels met rust laten.” Moor legde uit dat door tekort aan transportmiddelen de jachtopzieners niet op de juiste wijze de beschermde gebieden in het westen van het land kunnen bewaken. Daarom is ze blij met de schenking van de motor- en bromfiets. De afdeling had tot nu toe alleen een auto en die was bij lange na niet voldoende om een gebied dat reikt van Coronie tot aan de Corantijnrivier te beheren en te controleren.

De voorzitter van de SNNC, Just Vrede, zegt dat zijn organisatie, ter bescherming van het milieu wil samenwerken met gelijkgerichte organisaties en maatschappelijke groeperingen. “We zijn bezig met het ontwikkelen van korte-, midden- en langetermijnprojecten die wij samen met anderen willen uitvoeren .” De organisatie wil ook de Surinaamse samenleving, voornamelijk die van Nickerie, bewust maken van wat er allemaal in dit land is en hoe kan worden bijgedragen aan de bescherming van de natuur. SNNC wil ook een controlerende, adviserende en ondersteunende taak hebben bij de uitvoering van projecten door anderen, waarbij ze ook een financiële bijdrage zal leveren.

Lees meer: Werk jachtopzieners Nickerie vergemakkelijkt – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/07/13/werk-jachtopzieners-nickerie-vergemakkelijkt/#ixzz4EHKYmYRv

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *