US$ 86 miljoen aan buitenlandse schulden afgelost


[cml_media_alt id='2201']foreign-currency[/cml_media_alt]PARAMARIBO – De overheid heeft US$ 86 miljoen aan buitenlandse schulden afgelost in de afgelopen periode. Dit benadrukte president Desi Bouterse woensdag tijdens de persconferentie over de sociaal economische situatie in het land.

Het geld is bij elkaar gehaald via het welbekende Oppenheimer Fonds, een organisatie die door organisaties en landen aangetrokken wordt om geld te lenen van financiers. De Ware Tijd berichtte eerder over de stap naar Oppenheimer door de regering. Zowel lokale als buitenlandse banken zijn door deze organisatie benaderd om tussen honderd en honderdvijftig miljoen US dollar aan Suriname te lenen met een looptijd van anderhalf jaar.

Volgens Bouterse heeft de organisatie zesentachtig miljoen US dollars kunnen verzamelen, “waarvan wij geen koper cent in Suriname hebben gezien. Alles is gegaan naar betalingen aan het buitenland”.

Er is bijvoorbeeld voldaan aan betalingen aan de goudmaatschappij Newmont, in verband met Suriname’s aandeel in de goudmijn die in het zuid oosten van het land. Daarnaast zijn andere betalingsplichten nagekomen

Lees meer: US$ 86 miljoen aan buitenlandse schulden afgelost – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/04/13/ususd-86-miljoen-aan-buitenlandse-schulden-afgelost/#ixzz45jeYDNNc

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *