SURINAM AIRWAYS ZAL VLOOT UITBREIDEN


SLM-BOEINGS-670x374In een interview met Luchtvaartnieuws Magazine (10 maart 2017) geeft Robbi Lachmising, directeur van de SLM, aan dat de vloot van de ‘Trusted Wings’ zeer binnenkort zal worden uitgebreid.

Volgens de SLM directeur zijn er meerdere kandidaten bij wie de nieuwe toestellen kunnen worden gekocht. Daarover zegt Lachmising in het interview: “De voornaamste kandidaat is de E-Jet van Embraer. We zijn dicht bij een beslissing over een order.”

Als de aankoop van de E-Jet niet door mocht gaan dan overweegt Surinam Airways de Boeing 737-700; een toestel dat een iets nieuwere variant is op de huidige 737 -300’s waarmee de maatschappij nu regionaal vliegt.

Ook de Airbus 340-300, waarmee Surinam Airways de langere vluchten uitvoert, zal vervangen worden. Lachimising zegt in het interview dat het nieuwe vliegtuig, waarmee lange afstanden zullen worden afgelegd, een capaciteit moet hebben van 350 stoelen. Gedacht wordt aan een Boeing777 of een Boeing 787.

Image result for Boeing777

Foto:Boeing777

De uitbreiding van de vloot van Surinam Airways is op dit moment een zeer strategische beslissing. De benarde situatie waarin Insel Air is komen te verkeren, biedt ruimte aan andere spelers om de regionale vlieghiaten op te vullen.

De SLM heeft eerder aangegeven via Guyana naar Havana en New York te willen vliegen en vorig jaar gaf de Canadese luchtvaartexpert Tomas Chlumecky aan dat Surinam Airways kans maakt om dé Caribische luchtvaartmaatschappij van de toekomst te worden.

Zoals het er nu met de uitbreidingsplannen naar uitziet, komt de uitspraak van Tomas Chlumecky een aardig dicht bij de realiteit.

UNITEDTRAVEL| MARTIN PANDAY

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *