Cyber Coronie nu omgedoopt tot ICT-centrum.


350 (5)De Telesur cyber ‘Coronie Hub’ is met een nieuw naambord omgedoopt tot een ICT-centrum. Zondag is het eerste lustrum gevierd van de cyber die het district cadeau kreeg van Telesur. De kabel die heel Suriname van Internet voorziet, komt in Coronie aan land, vanuit de zee. Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie is blij met het initiatief om moderne infrastructuur en mogelijkheden te creëren voor de ontwikkeling van het jong ondernemerschap.

De cyber heeft in de afgelopen vijf jaar niet optimaal kunnen functioneren door diverse redenen. Tegelijkertijd neemt de behoefte aan een cyber af, omdat veel jongeren nu mobiele telefoons met internet of laptops hebben en ook de scholen voorzien zijn van computers met internet. Reden voor het bestuur van het Cultureel Centrum Coronie (CCC) dat de Coronie Hub beheert, om met Telesur te bekijken hoe verder met de cyber. De voorzitter van het CCC bestuur, Joan Wielzen, en het hoofd van Telesur regio Suriname West, Dennis Nelom gaven in hun toespraken aan dat de Coronie Hub naast de functie van cyber een trainingscentrum zal worden ter stimulering van het ondernemerschap. Daarom is ervoor gekozen om de naam van de Coronie Hub te veranderen in ICT Centrum Coronie.

Om het ICT Centrum Coronie inhoud te geven, zal er nauw samengewerkt worden met verschillende ICT bedrijven in Suriname, met name met Span Makandra. Dit bedrijf heeft bij het eerste lustrum diverse workshops in het kader van de Creative Industries verzorgd, samen met gasten uit Trinidad and Tobago en Guyana.

Minister Burleson gaf aan dat het onderwijs bij dit initiatief betrokken moet worden. Ook Caricom kan een belangrijke bijdrage leveren, omdat intensieve samenwerking tussen de verschillende Caribische landen belangrijk is voor succes. Zij was dan ook blij met de aanwezigheid van ICT deskundigen uit Trinidad and Tobago en Guyana en een vertegenwoordigster van de Caricom die zich intensief bezighoudt met de Creative Industries. Districtscommissaris Laksmienarain Doebay wenste de organisatie veel succes en hoopt dat bij het volgende lustrum belangrijke stappen zijn gemaakt bij de verwezenlijking van de ideeën. Van Telesur kreeg het ICT Centrum Coronie een beamer cadeau, een belangrijk hulpmiddel voor het trainingscentrum.

Starnieuws

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *