CURAÇAO EN CUBA IN DE TOP 25 VAN BESTE STRANDEN TER WERELD


knip-baai-670x374Passport Magazine is een Amerikaanse gay & lesbian travel magazine dat deze maand de 25 meest idyllische stranden ter wereld rangschikte. In de top-25 wereldlijst van beste stranden behaalde Varadero in Cuba de zevende plaats en de Grote Knip Baai op Curaçao de achtste. Op de eerste plek stond L’Espiguette Beach in Frankrijk en de laatste plaats werd ingenomen door Robin Hood’s Bay in Engeland.

Volgens het magazine is de Grote Knip Baai op Curaçao een strand zoals een Caribisch strand eruit zou moeten zien: een perfecte bocht van een kustlijn omgeven door halve maanvormige laagbegroeide groene heuveltjes.

“Vanwege de geografische structuren van dit gay-vriendelijke eiland, zul je er geen uitgestrekte stranden treffen maar eerder een aaneenschakeling van kleine afzonderlijke strandjes,” schrijft Passport Magazine. Grote Knip is zowel bij de Curaçaoënaars als bij toeristen heel erg populair waardoor het strand in het weekend het drukst is maar doordeweeks praktisch verlaten.

Image result for Varadero cubaImage result for Varadero cuba

Ook Varadero, het 32 kilometer lange strand in het noorden van Cuba, werd lovend geprezen in de review van het magazine. De platina blonde stranden met turquoise blauw zeewater herbergen meer dan 40 verschillende koraalsoorten, talrijke vissen, krabben en garnalen en zo een 70 typen weekdiertjes. De onderwatergrotten van La Cueva de Saturno, een stalagmieten en stalactieten caverne in de zee, is een absolute must see voor de duikliefhebber en sportfanaten kunnen zich prima vermaken met faciliteiten voor sail-boarding, aqua-biking, catamaran rides en paragliding.

UNITEDTRAVEL| MARTIN PANDAY

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *