ZANDERIJ KRIJGT AIRPORTHOTEL MET WATERPARK


AQUA-LAND-670x374In het district Para zal een toeristendorp verrijzen.

Het staat pal naast Colakreek en heet Aqualand. Op het terrein van ruim 45 hectare komt, naast een aantal vakantievilla’s, ook een gigantisch airporthotel te staan. De projectontwikkelaar is de West Leisure Company die al meer dan USD 1 miljoen heeft geïnvesteerd. Deze week zijn de eerste stenen gelegd voor zowel het hotel als het attractiepark.

foto van Cyril Soeri.Cyril Soeri, financieel adviseur van West Leisure, zegt dat ingespeeld wordt op de toename van de toeristenstroom naar Suriname. Deze zal naar zijn inschatting rond het jaar 2025 met meer dan 100 duizend bezoekers zijn toegenomen.

Aqualand ligt op 5 kilometer afstand van de Johan Adolf Pengel Luchthaven en dat maakt het ook interessant voor passagiers die op doorreis zijn. “De foodcourt biedt mensen in de buurt de mogelijkheid om hun waar te kunnen verkopen maar ook passagiers en bezoekers van zanderij om hier te genieten van het lekker eten dat aangeboden zal worden”, zegt Soeri. “Dit is een aanvulling voor wat er al is op Para.”

Volgens de World Tourism Counsil bezoeken jaarlijks 262.000 mensen Suriname. Dat is inclusief de terugval dat berekend was voor 2015. “Men verwacht dat het in 2025 met 100.000 -350.000 gaat toenemen”, legt Soeri uit. “Dat betekent dat de toeristen die naar hier komen naar Colakreek en de kinderboerderij gaan. Stel dat ze 2 weken hier zijn dan willen ze die tijd optimaal benutten. Wat Aqualand gaat bieden is een variëteit aan recreatie en dat ze naar een hotel kunnen gaan of in dit geval een villa waarin ze kunnen verblijven. Er is ook entertainment op locatie”, zegt hij verder over de ambitieuze plannen van West Leisure Company.

Abigail Lie A Kwie, is de directeur van het op te zetten vakantieoord en hotel dat langs de Coropinakreek. Er is volgens haar lang nagedacht over het concept waarbij partnerschappen worden aangegaan met de mensen die voor Euro 65 duizend een villa zullen kopen. “Ze mogen er verblijven voor 3 maanden en de resterende 9 maanden wordt het door ons geëxploiteerd waardoor men inkomsten kan krijgen. Wij verhuren de villa voor derden. 10 procent daarvan komt dan in onze kas waarbij we ervoor zorgen dat de omgeving netjes blijft. Het resterend bedrag, de 90 procent, wordt uitgekeerd aan de bezitters van de villa. Er komt een airport hotel, dat is ook weer uniek. Het is een combinatie van een heleboel factoren waarbij we een uniek concept moeten hebben. Er moet ook een waterpark komen. De recreatie moet dan volop aanwezig zijn. Het concept is ook om werkgelegenheid naar Para te brengen want wanneer je zo een groot project opzet dan heb je mensen nodig die een bijdrage leveren aan het succes”, zegt de directeur van Aquapark vol overtuiging.

UNITEDTRAVEL

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *