Wisselkoers US dollar blijft stijgen


01 Nov, 04:26

foto

De indicatieve koers van de Centrale Bank voor vandaag.

STAATSOLIE-MONEY-670x374De indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) voor dinsdag is verder omhoog gegaan. De koers voor de US$ is van SRD 7,07 nu naar SRD 7,10. De straatkoers is boven de SRD 7,25. Daar worden er veel transacties gedaan buiten het zicht van de CBvS.

Ondernemers klagen erover dat de koers maar niet stabiliseert. Het jojo-effect is funest voor de economie. Zolang er niet meer geëxporteerd wordt, zal de koers niet dalen. Winkeliers die ook afhankelijk zijn van leveranciers, krijgen dagelijks te maken met boze en agressieve klanten.

In gesprek met winkeliers blijkt dat diverse groothandelaren prijzen regelmatig verhogen, waardoor de goederen in de winkel ook duurder worden. “Handel en Industrie komt de winkels controleren, maar moet ook naar de importeurs gaan,” zegt een winkelier aan Starnieuws.

De Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS) is bezorgd over de toenemende agressie bij klanten. De organisatie vindt dat bescherming van winkeliers nodig is. De WOVS zal een bijeenkomst organiseren om haar leden veiligheidstips te geven.

Starnieuws

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *