Weergoden en verouderd netwerk spelen Telesur parten.


f3eb5518-8cec-46f2-980a-2d9d28d81d5bPARAMARIBO – Het is een klacht die al geruime tijd klinkt onder Telesur-internetgebruikers: de verbindingen zijn trager dan normaal. Waarnemend directeur Mike Antonius ontkent dit niet en wijt het probleem dat in sommige wijken meer merkbaar is, aan de regens, gekoppeld aan het kopernetwerk waarop de verbindingen gestoeld zijn.

“Het is een scala van storingen, die vrijwel allemaal te maken hebben met ons verouderde netwerk.” Antonius kijkt daarom uit naar het meerjaren breedbandplan dat het bedrijf nog dit jaar wil lanceren. Hij spreekt met klem tegen dat het probleem zou liggen in capaciteit die het bedrijf nu niet zou hebben op het ADSL-netwerk en dat dat zou leiden tot datastremming.

Antonius legt uit dat er in de regentijd altijd meer storingen zijn. Het dataverkeer loopt via koperen kabels die bedoeld waren voor spraakverkeer en bovendien al lang in de grond liggen, “dus er treden meer storingen op.” De waarnemend directeur onderkent dat uit Noord Paramaribo, Latour en omgeving en Uitvlugt de meeste klachten komen.  Wat nu gebeurt is dat op het oude net verbeteringen aangebracht en reparaties verricht worden. In vooral het laaggelegen noorden blijken zware regens en de oude koperen lijnen geen goede combinatie te zijn.

Een informant wijt de problemen aan een overbelast ADSL-netwerk dat dringend vernieuwd zou moeten worden. Ook zou het probleem erger zijn geworden, doordat veel mensen via de ADSL-lijnen gebruik maken van spraakapplicaties als Imo en WhapsApp, wat wordt toegestaan door Telesur. “Dat maakt dat iedereen nu ADSL-thuis wil hebben, want dan wordt gratis gebeld. Dat legt nog meer druk op het net.” Antonius wijst dit resoluut af.

Lees meer: Weergoden en verouderd netwerk spelen Telesur parten – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2016/07/14/weergoden-en-verouderd-netwerk-spelen-telesur-parten/#ixzz4ENIKomER

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *