Verhoging inschrijfgeld ligt studenten zwaar op de maag .


onderwijs_DetailfotoPARAMARIBO – Studenten van hogere opleidingen zijn niet te spreken over de aangekondigde verhoging van het inschrijfgeld met 70 procent. Voor de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs (AHKCO) en het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) wordt het inschrijfgeld verhoogd van SRD 500 naar SRD 850. De hoogte van het inschrijfbedrag voor de Anton de Kom Universiteit moet nog bepaald worden.

Shahida Hek, vierdejaars student Journalistiek van AHKCO, is tegen verhoging omdat de kwaliteit van het onderwijs te wensen overlaat. “Zolang ik niet op tijd mijn cijfers krijg, de docenten niet serieus omgaan met studenteninformatie en niet op tijd komen om les te verzorgen wil ik geen verhoging betalen.” Hek verzet zich bovendien tegen elke verhoging zonder dat de onderwijskwaliteit verbetert.

Tiffy Gillis van dezelfde studierichting vindt de tijdspanne, waarin die is bepaald, kort. Gillis vindt SRD 650 redelijk en betreurt dat het inschrijfgeld niet in delen betaald kan worden.  “Ik zit na te denken of ik dit jaar wel de academie nog zal bezoeken; alles is al verhoogd en dan nog dit.

Angracia Glunder van de studierichting ICT in Education van IOL begrijpt wel dat een verhoging op zijn plaats is, maar vraagt zich af op basis waarvan de forse verhoging is bepaald. Zij wil weten of deze verhoging garantie biedt tot betere onderwijskwaliteit en vraagt zich af.

Emanuel Scheek, studentenvertegenwoordiger in het universiteitsbestuur kijkt de kat uit de boom over de hoogte van het inschrijfgeld dat nu SRD 750 is. Hij zegt dat de mogelijkheden bekeken moeten worden om zij die niet instaat zijn het bedrag op te brengen, een beroep te doen op de Nationale Ontwikkelingsbank of op subject subsidie. “Wij kijken aan tegen inflatie van 55 procent.” Hij zegt dat de universiteit het geld ergens vandaan moet halen, maar het laatste dat zou moeten gebeuren is verhoging van het inschrijfgeld

Lees meer: Verhoging inschrijfgeld ligt studenten zwaar op de maag – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2016/07/14/verhoging-inschrijfgeld-ligt-studenten-zwaar-op-de-maag/#ixzz4ENFyM2Qt

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *