Venezolaanse president Maduro roept noodtoestand uit


up6xqsoagp78_wd640De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft de noodtoestand uitgeroepen voor een periode van zestig dagen. Dit doet hij omdat volgens hem de OPEC-landen en de Verenigde Staten bezig zijn om Maduro af te zetten.

De noodtoestand werd door Maduro uitgeroepen op de nationale televisie. De huidige president zei dat er de “nodige maatregelen” worden getroffen om een aanval uit een ander land af te slaan.

“Washington is op verzoek van de Venezolaanse facistische rechtse beweging bezig met maatregelen”, aldus Maduro. De rechtse partijen van Venezuela zijn volgens hem geïnspireerd door de schorsing van Dilma Rousseff in Brazilië.

“De staatsgreep in Brazilië is een gevaarlijk en slecht voorteken voor de toekomstige stabiliteit en vrede op het continent”, klaagde Maduro in een eerdere speech. ”Ik weet dat ze nu achter Venezuela aangaan.”

De Verenigde Staten lieten eerder op vrijdag weten bezorgd te zijn over de economische en politieke situatie in Venezuela. De autoriteiten verwachten niet dat Maduro het einde van zijn termijn, na de verkiezingen van eind 2018, gaat halen.

Lees verder Nu.nl

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.