Suriname wil luchtvaartovereenkomsten met Turkije


Suriname wil luchtvaartovereenkomsten met Turkije

Suriname wil luchtvaartovereenkomsten met Turkije

?10.jan 2017

tuiflytoestel-ctuifly-640_0De Surinaamse regering wil ook graag luchtvaartovereenkomsten met Turkije. Vorig jaar is er een meeting geweest tussen beide landen in Istanboel.

Niermala Badrising, minister van Buitenlandse Zaken, heeft toen een voorstel gedaan aan haar Turkse tegenhanger. Daarna is er nog een meeting in Miami geweest en sindsdien heeft Suriname niets meer vernomen van Turkije.

Zij wachten dus op een volgende meeting. Wellicht dat dit te maken heeft met de huidige ontwikkelingen (aanslagen) in het land en dat het daardoor meer tijd vergt, schrijft Caribbeannewsnow.com.

Suriname is lid van de Islamic Development Bank (isDB), een orgaan van de Organisation of Islamic Cooperation (OIC).

De IsDB is een islamitische (duurzame) bank, gestoeld op de wetten uit de Koran. Ook wel “ethical banking” genoemd. Dit uit zich in het feit dat de bank geen rente berekend bij leningen en worden, naast de winsten, ook de verliezen gedeeld.

De bank heeft als doel om sociale vooruitgang en economische ontwikkeling te stimuleren op alle mogelijke gebieden.

Turkish Airlines heeft een overeenkomst met deze bank dat zij luchtvaarttrainingen gaan geven aan landen die lid zijn van de bank, dus ook aan Suriname. Ook dit is natuurlijk zeer interessant voor Suriname als het wilt groeien.

GFC nieuws

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *