Suriname kan brug zijn voor luchtvaartreuzen


[cml_media_alt id='2306']vliegtuig__2__Detailfoto[/cml_media_alt]PARAMARIBO – Vikash Bisnajak is ervan overtuigd dat er nog mogelijkheden zijn om Suriname verder op de kaart in de luchtvaartbranche te zetten. Hij is bezig een luchtvaartbedrijf ‘Ugo Jet’ op te richten. “Wij zullen een brugfunctie vervullen tussen drie Zuid- en Midden-Amerikaanse vliegmaatschappijen die hun krachten zullen bundelen”, zegt een zelfverzekerde Bisnajak tegen de Ware Tijd.

De 27-jarige Surinaamse ondernemer ziet mogelijkheden op het gebied van charter-, vracht- en commerciële vluchten. “Binnen anderhalve maand zullen wij onze eerste vrachtvluchten uit Suriname uitvoeren met een vliegtuig met een capaciteit van 44 ton.” Er zal worden begonnen met machines die in het buitenland geregistreerd zijn en nog onder de kleuren van de huidige eigenaren vliegen.

Ugo Jet streeft er naar om in december de eerste commerciële vluchten vanuit Suriname te kunnen voeren. Dat zal afhangen van wanneer  de Surinaamse luchtvaartautoriteiten groen licht geven. Om de vrachtvluchten uit te voeren kan er al gebruik worden gemaakt van bestaande rechten van de partners van Ugo Jet.

Bisnajak’s zal er naar streven om de drie samenwerkende partijen uiteindelijk te laten fuseren. Het gaat om bedrijven die in totaal een-en-dertig bestemmingen op elkaar zullen laten aansluiten op de Antillen, het Caribisch Gebied , Noord- en Zuid-Amerika.  “Ik geloof er echt in dat Suriname daadwerkelijk een regionale luchtvaart hub kan gaan worden”, benadrukt hij.  Bisnajak gelooft dat zijn bedrijf ruim tweehonderd arbeidsplaatsen in Suriname kan creëren.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *