STS: ONTWIKKELING EN ONDERNEMERSCHAP, EEN BLIJVENDE UITDAGING IN DEZE CRISIS


MENEMI-670x374Voor wie het aandurft om een onderneming te starten in economisch zware tijden, liggen de kansen voor het oprapen. Creatieve ondernemers met goede ideeën, lef en doorzettingsvermogen weten volgens de Stichting Toerisme Suriname (STS), de crisis in hun voordeel te gebruiken.

De STS biedt personen die ook in deze moeilijke periode durven te ondernemen een platform aan om hun producten en diensten, welke de toerismesector raken, met het wijder publiek te delen door middel van promotie via onder andere haar website en mobiele app. Vrijwel dagelijks krijgt de STS aanvragen voor informatiesessies van personen die voornemens zijn een nieuw resort, hotel of appartementencomplex, of een nieuwe activiteit of product op de markt te brengen. Dit betreft vaak ook lokale dorpsgemeenschappen die eensgezind willen werken aan de ontwikkeling van hun gebied door middel van toeristische activiteiten die ontplooid kunnen worden in hun woonomgeving. Deze gemeenschappen zijn onder meer op zoek naar richtlijnen, adviezen, statistiekeninformatie en andere data die allemaal noodzakelijk zijn in de haalbaarheidsfase welke van belang is voor het nemen van besluiten.

De STS registreert nieuwe en bestaande toerisme gerelateerde bedrijven die zich nog niet hebben aangemeld, geheel kosteloos en draagt zorg voor de nodige begeleiding met betrekking tot de gangbare standaarden.

In 2016 heeft de STS in een samenwerking met het Algemeen Bureau voor de Statistiek, de Visitors Exit Survey uitgevoerd. De resultaten die eind maart van dit jaar gepresenteerd zullen worden, moeten bijdragen aan de verbetering en ontwikkeling van het Surinaams toeristisch aanbod van diensten en producten. In 2017 zal de stichting verder gaan met het doen van onderzoeken naar onder andere de werkgelegenheid binnen de sector en een bedrijvenonderzoek. Dit is nodig om het aantal personen, werkzaam binnen deze industrie, alsook  de aan toerisme gerelateerde diensten in Suriname, in kaart te brengen.

UNITEDTRAVEL|MARTIN PANDAY

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *