STS heeft geen geld voor vakantiebeurs Utrecht.


suriname_vakantiebeurs_brussel_DetailfotoPARAMARIBO – Stichting Toerisme Suriname (STS) zal vanwege geldgebrek niet meedoen aan de Vakantiebeurs 2017 in Utrecht, Nederland. Dit heeft de stichting meegedeeld aan bedrijven in de sector in een korte brief, waar de Ware Tijd de hand op heeft weten te leggen.

De beurs is de grootste in zijn soort in Nederland en een belangrijk podium voor landen en bedrijven in de toerismebranche. In de afgelopen jaren trok de stand van Suriname altijd veel aandacht. “Dat is erg jammer. Het is een gemiste kans”, reageert Sirano Zalman, directeur van Access Travel Group. Nederland is nog steeds onze grootste markt. Negentig procent van onze toeristen komt uit Nederland.”

Zalman is eigenaar van Danpaati River Lodge en nam onlangs Frederiksdorp en het cruiseschip Mi Gudu over. Hij heeft er dus alle belang bij dat ons land op de beurs in de schijnwerpers wordt gezet. Hij noemt het besluit om niet mee te doen “een grove fout.” Hij zegt dat Suriname als land dit jaar ook al niet heeft meegedaan en hij beweert daardoor een duidelijke afname in het aantal toeristen te hebben gemerkt.

Het bevreemdt Zalman dat de overheid maar niet inziet dat investeren in toerisme het minste kost. “Het enige wat ze moet doen, is het land promoten. De rest doet de private sector.” Hij onderstreept dat Suriname alle ‘ingrediënten’ heeft om de toerismesector florerend te maken. De sector komt volgens hem echter niet op gang omdat de overheid er haast niets in investeert.

Ook Ben D’leon, bestuurslid van de Suriname Hotel Associatie, is teleurgesteld in het besluit om als land niet aan de beurs mee te doen. Hij vindt de Nederlandse markt nog steeds de meest belangrijke voor Suriname. Ernie de Vries, voorzitter van de Vereniging van Touroperators in Suriname, was nog niet op de hoogte van het besluit van de STS en wilde daarom niet reageren.

In de brief belooft STS bedrijven die zelfstandig willen meedoen met de beurs logistieke assistentie, zoals dat ook dit jaar is gedaan. De leiding van STS was niet bereikbaar voor een toelichting.

Lees meer: STS heeft geen geld voor vakantiebeurs Utrecht – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/07/12/sts-heeft-geen-geld-voor-vakantiebeurs-utrecht/#ixzz4EBwQRhoh

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *