Staatsolie verwacht gunstige tweede jaarhelft.


olie_DetailfotoPARAMARIBO – Waar de eerste helft van 2016 moeilijk verloopt, vanwege de lage wereldprijs voor olie, verwacht Staatsolie het jaar goed af te sluiten. Dit zei Rudolf Elias, algemeen directeur van Staatsolie, woensdag op het 22ste handelscongres van Inter-Expo, waar ruim honderd bedrijven uit het buitenland aan meedoen.

De olieprijs klimt gestaag en die brak de grens van 50 US dollar per vat woensdag, na eerder dit jaar onder de 30 US dollar te hebben gelegen. “Daarnaast is een heel belangrijke ontwikkeling, het operationeel worden van de Surgold mijnoperatie waar de eerste productie van goud rond september/oktober zal plaatsvinden. Dit belooft heel goed te zullen zijn voor Staatsolie en Suriname. Wij kunnen nu al rekenen op meer goud dan waar wij voor hebben ingekocht in het project. Suriname mag letterlijk rekenen op één miljoen troy ounce, ofwel ruim 30.000 kg, meer dan waar wij voor hebben betaald”, zegt Rudolf Elias, algemeen directeur van Staatsolie, in gesprek met de krant.

Dit komt volgens hem, omdat nu al blijkt dat er meer goud in de grond ligt in het Meriangebied dan de ruim 380.000 kg aan bewezen reserves. “Er is zeker 25 procent meer dan aanvankelijk gedacht”, laat hij weten. Staatsolie heeft 229 miljoen US dollar betaald voor 5 procent van de aandelen in Surgold. De Surinaamse overheid heeft een additionele 5 procent in handen.De ogen zijn momenteel ook gericht op het zogeheten blok 52 waar de Maleisische oliemaatschappij, Petronas, met een proefboring bezig is.Daarnaast zijn alle ogen ook gericht op blok 42, precies op de maritieme grens met Guyana, en dicht bij de plek waar Guyana een gigantische olievondst heeft gedaan vorig jaar.

Lees meer: Staatsolie verwacht gunstige tweede jaarhelft – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/05/27/staatsolie-verwacht-gunstige-tweede-jaarhelft/#ixzz49qoegqtW

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *