Staatsolie optimistisch over offshore-activiteiten


450 (8)Staatsolie Maatschappij Suriname NV hoopt op goede resultaten van de offshore-activiteiten in het land. Het bedrijf wijst erop dat ondanks lage olieprijzen, buitenlandse oliemaatschappijen blijven investeren in het Surinaams offshore-gebied. In mei starten het Maleisische Petronas en het Duitse Deutsche Erdoel AG (DEA) met het boren van de exploratieput Roselle-I in offshore Blok 52.

Voor deze exploratiewerkzaamheden wordt het boorplatform Ralph Coffman-Rowan ingezet. Het boorplatform is op 18 april vertrokken uit Chaguaramas Bay in Trinidad en zal over ongeveer twaalf dagen in Suriname zijn.

Blok 52 is 4.749 km2 groot en ligt 130 kilometer ten noorden van de kust van Paramaribo. De waterdiepte van het gebied waar deze twee oliemaatschappijen actief zullen zijn is 50 tot 200 meter. Er zal worden geboord tot een putdiepte van ruim 5 kilometer. Er is drie maanden uitgetrokken om de exploratieput Roselle-I te boren.

Petronas zal na de boring aan de hand van de resultaten besluiten of hij fase 2 van het programma – het boren van een tweede exploratieput – zal uitvoeren. Staatsolie en Petronas hebben in april 2013 een productiedelingscontract gesloten voor exploratie en eventuele productie van dit blok. Petronas is ook actief in Blok 48 en is partner van Apache en Cepsa in Blok 53.

Lees verder Starnieuws

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *