SOL exporteert 35.000 barrels premium diesel Staatsolie


400 (5)Ruim 5,5 miljoen liter (35.000 barrels) premium diesel is door oliemaatschappij SOL afgenomen bij Staatsolie. De lading is opgehaald door de onder de Britse vlag varende Georgina P.G. olietanker.

Vanaf de introductie van dit product, samen met premium gasoline op 13 december vorig jaar is dit de eerste keer dat er zo een grote volume is geëxporteerd, deelt Staatsolie mee. “Deze grote export is mogelijk geweest door de inspanningen die hebben geleid tot het wegwerken van initiële kinderziekten bij de raffinaderij. Hierdoor is er bijna anderhalf maal meer dan de dagelijkse lokale behoefte aan premium diesel geproduceerd,” deelt het bedrijf mee.

Per dag consumeert de lokale markt ruim 4.500 barrels (715.500 liters) van deze brandstof. Vanaf december vorig jaar heeft Staatsolie in totaal meer dan 100.000 barrels (bijna 16 miljoen liter) premium diesel geëxporteerd naar voornamelijk Barbados en Trinidad.

Nu worden voorbereidingen getroffen om de laatste onderdelen in het productieproces van de raffinaderij, de gas- en zwavelzuurfabriek, in gebruik te nemen. In de derde week van juni is de performance-test gepland, waarna de nieuwe raffinaderij volledig in bedrijf zal zijn. De verwachting is dat de exporten dan verder zullen toenemen, deelt Staatsolie mee.

Starnieuws

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *