‘SLM kan weer winstgevend zijn’


slm-nieuw_detailfoto_Detailfoto (1)PARAMARIBO – “Ik heb in 2004 een financieel gezond bedrijf achtergelaten, en heb er vertrouwen in dat de SLM weer winstgevend kan zijn.” Dit zegt Robbi Lachmising die maandag voor de tweede keer benoemd is tot algemeen directeur van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM).

Hij was van 2000 tot en met 2004 al directeur, en volgens hem was het een succesvolle periode. “Toen ik overnam in december 2000 hebben wij binnen een kwartaal een bescheiden winst van 150.000 Amerikaans dollar behaald. In de daaropvolgende drie jaar was het in totaal zeker acht tot negen miljoen.” Hieruit put hij geloof en inspiratie, dat het verlieslatende bedrijf winstgevend kan worden. Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme zegt dat de opdracht aan Lachmising dezelfde is als die aan zijn voorgangers: ‘de SLM moet financieel weer gezond worden’.

Ondanks privatisering van diverse onderdelen en uitbreiding van de vliegoperaties in de regio, blijft de onderneming worstelen met verlies. Een belangrijk probleem van de laatste jaren is de zware compensatie die volgens Europese regels op de Mid-Atlantische route per passagier moet worden betaald bij een verlate of geannuleerde vlucht. Plannen voor een tweede machine op deze route zijn niet van de grond gekomen.

Rusland zegt dat getracht moet worden om door samenwerking, hetzij door te fuseren of in joint venture met een andere maatschappij, dit probleem op te lossen. Ook moet de SLM de mogelijkheden voor nieuwe vluchtroutes maximaal benutten. Suriname heeft de afgelopen jaren namelijk luchtvaartverdragen gesloten met diverse landen die vanaf Noord- tot Zuid-Amerika reiken. Lachmising ziet ook daar mogelijkheden om samen te werken met andere maatschappijen.

Lees meer: ‘SLM kan weer winstgevend zijn’ – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/07/07/slm-kan-weer-winstgevend-zijn/#ixzz4DkJvcGQK

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *