SLM en Stichting Toerisme gaan samen promoten


slm-nieuw_detailfoto_Detailfoto (1)PARAMARIBO – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en stichting Toerisme Suriname (STS) hebben dinsdag een intentieverklaring ondertekend om samen het toerisme in het buitenland te promoten. Initiatiefnemer SLM-directeur Robby Lachmisingh zegt dat het voornaamste doel is om meer toeristen naar Suriname te trekken.

Hij weet dat de prijs van een vliegticket een belangrijk obstakel is, maar hij legt uit dat in het hoogseizoen de ticket Paramaribo-Amsterdam 340 US dollar kost. Het zijn de toeslagen, waaronder belasting, die het bedrag kunnen opvoeren met nog eens 800 US dollar. “Maar er zijn een paar opties die goed bekeken moeten worden om ook daar iets aan te doen”, zegt de directeur.

Lachmisingh biedt in het kader van de samenwerking de STS aan haar faciliteiten, zoals kantoren, vliegtuigen en agenten in het buitenland te gebruiken. Hierdoor kan ze zich volledig concentreren op het uitdragen van en bekendheid geven aan Suriname, door bijvoorbeeld presentaties en informatiemateriaal over de toeristische mogelijkheden. “Het is nog een lang traject, maar we beginnen met de STS om later ook andere betrokkenen, zoals touroperators, hotels erbij te betrekken”, zegt Lachmisingh. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme is akkoord met de samenwerking.

De SLM-directeur zegt ook, dat er in en rond het luchtvaartgebeuren een cultuuromslag moet plaatsvinden. Hij is er blij om dat de directie van Luchthavenbeheer dezelfde mening en ideeën heeft over uitbreiding van het toerisme en de daarmee verband houdende diensten. Het is de bedoeling dat de SLM, Luchthavenbeheer en ook de Luchtvaartdienst één geheel vormen in de luchtvaartsector en het toerisme.

Lees meer: SLM en Stichting Toerisme gaan samen promoten – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/08/24/slm-en-stichting-toerisme-gaan-samen-promoten/#ixzz4IEqwoUpp

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *