Shata en CI gebruiken kracht van de natuur .


06/12/2016 17:04 – Van onze redactie

CIS-directeur John Goedschalk (l) en Egon von Foidl (r), bestuurslid van Shata.

CIS-directeur John Goedschalk (l) en Egon von Foidl (r), bestuurslid van Shata. Foto: dWT Archief

JAMAICA3-1-670x374PARAMARIBO – De toerismebrancheorganisatie Suriname Hospitality and Tourism Association (Shata) realiseert langzaam haar doelstelling om Suriname meer bekendheid te geven en op de kaart te zetten. “Het Surinaams verhaal moet verteld worden. Er is maar een klein deel in de wereld dat weet waar Suriname ligt. Wij willen daar verandering in brengen door toeristen te laten zien dat de schoonheid van dit land veel meer is dan alleen het oerwoud.

They need to see it, feel it and touch it”, zei Egon von Foidl, bestuurslid van Shata,  als vervanger van  voorzitter Marc Waaldijk. Hij sprak onlangs, voorafgaand aan de ondertekening van een intentieverklaring met Conservation International (CI). Naar aanleiding van een anekdote van een gast in Courtyard by Marriott waar hij general manager is, zei Foidl dat toerisme niet alleen een enorme inkomstenbron kan zijn voor het land, maar dat het vooral vanuit het hart aangepakt moet worden. “De branche gaat er anders uit zien als zowel de overheid als de private sector en de hele bevolking Suriname gepassioneerd uitdragen.

“We hebben de kennis en het materiaal dat we in huis hebben altijd al gedeeld met de overheid. Met de ondertekening van deze intentieverklaring maken we een stap naar de private sector”, zei John Goedschalk, directeur van Conservation International Suriname (CIS). “We gaan Shata ten eerste helpen materiaal te produceren om Suriname te promoten. Ten tweede gaan we wat we al hebben ter beschikking stellen.” Hij zei dat het hierbij niet alleen gaat om foto- en filmmateriaal, maar ook om informatie over de verschillende gebieden in Suriname van de afgelopen 25 jaar.

De organisaties werken momenteel aan een virtual reality film. “We kunnen die pas in januari breed delen, maar ik kan alvast verklappen dat het geweldig is.” De film zal ook als promotiemateriaal dienen op vakantiebeurzen. Bij Shata-leden kijkt CIS mee dat de organisatie ecologisch en sociaal goed loopt. “We moeten de kracht van de natuur gebruiken in plaats van tegenwerken”, aldus de CIS-topman.

Lees meer: Shata en CI gebruiken kracht van de natuur – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/12/06/shata-en-ci-gebruiken-kracht-van-de-natuur/#ixzz4S611FvGg

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *