SAMENWERKING TUI-SLM ZAL SURINAME VERHEFFEN TOT WAARACHTIGE VAKANTIEBESTEMMING


overbride-tui-670x374Tijdens de presentatie van TUIfly op woensdag 8 februari, gaf TUI directeur Arjan Kers aan dat bij 95% van de reizen op de route Amsterdam – Paramaribo, er alleen een ticket wordt geboekt. In slechts 5% van de reizen gaat het om vakantieverkopen waarbij de vlucht in combinatie met een verblijfsgelegenheid (hotel of appartement) wordt geboekt. Die uitspraak staaft het veelgehoorde vermoeden van toerismedeskundigen dat het gros van de toeristen uit Nederland naar Suriname reist om er familie en/of vrienden te bezoeken en dat er maar een handjevol leisure travelers (wat wij in Suriname de ‘echte toeristen’ noemen) naar ons land op vakantie komt.

Het streven van TUI is om binnen een tijdsbestek van vijf jaar maar een kwart aan ‘ticket only’ verkopen te hebben en driekwart aan daadwerkelijke vakantiereizen naar Suriname.

Hoe de reisorganisatie dit wil realiseren, werd tijdens de presentatie in grote lijnen uitgelegd. Allereerst is er een partnerschap aangegaan met diverse accommodatieverstrekkers in Suriname waarbij er eentje, het Overbridge resort, zal worden ge-upgrade naar het Time to Smile concept van TUI. Het Time to Smile concept is een accommodatieconcept dat geheel is afgestemd op de behoeften en wensen van de Nederlandse markt.

Verder is TUI al gestart met een forse marketing- en promotiecampagne voor Suriname als vakantiebestemming. Zo is er een schitterende brochure uitgebracht die helemaal gewijd is aan Suriname en staan er een FAM trip (studiereis voor reisagenten) en een Persreis in het eerste kwartaal van dit jaar gepland. TUI medewerkers bij alle vestigingen in Nederland zullen worden getraind in kennis over Suriname als vakantiebestemming en bij elke TUI vestiging zal er een Suriname specialist worden aangesteld.

Tijdens de presentatie wees Robby Lachmising erop dat de samenwerking met TUI ervoor zal zorgen dat Suriname eindelijk eens op de toerismekaart zal worden gezet.

Niet alleen de gunstige ticketprijzen maar ook de samenwerking met diverse Surinaamse partners, zullen ertoe leiden dat Suriname beter in beeld zal komen als aantrekkelijke vakantiebestemming voor de Nederlandse markt. Arjan Kers was het daar helemaal mee eens en zei dat er bij de Nederlander al een latente behoefte bestaat om naar Suriname op vakantie te gaan.

UNITEDTRAVEL| MARTIN PANDAY

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *