Ressort Wageningen wil garantie behandeling patiënten


300De ressortraad van Wageningen vraagt minister Patrick Pengel van Volksgezondheid in een open brief om de gezondheidszorg in het ressort te garanderen. Self Reliance heeft meegedeeld aan de verzekerden in Wageningen dat er geen garantiebrieven uitgeschreven zullen worden voor behandelingen in het Pietronella Ziekenhuis Wageningen (PZW).

Het PZW, dat in 2014 in gebruik is genomen door president Desi Bouterse, is een dependance van het Drs. Lachmipersad Mungra Ziekenhuis Nickerie. De dependance moet ervoor zorgen dat mensen zo snel mogelijk medische hulp krijgen. In het verleden hebben patiënten het leven gelaten omdat ze niet op tijd behandeld konden worden.

De ressortraadsleden hebben de bewindsman enkele vragen voorgelegd.
– Wilt u dat zaken zich herhalen minister, als de verzekeraar geen garantieverklaringen wilt afgeven voor verrichte handelingen in het PZW.
– Zijn de investeringen die gepleegd zijn om de noden voor de Wageningse gemeenschap te verlichten nutteloos geweest?
– Verdienen de mensen van Wageningen die zorg niet die zij rechtens toekomen?

De ressortraad geeft aan dat de leiding van het PZW en het LMSZN de mensen van Wageningen correct hebben behandeld tot nu toe. “Maar wij weten niet hoelang de leiding van het ziekenhuis dat zal toestaan.” Aan de minister wordt gevraagd om de nodige stappen te ondernemen, opdat de Wageningse gemeenschap kan genieten van goede gezondheidszorg.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *