Reisagenten voorzichtig enthousiast


slm_en_klm_vliegtuig_DetailfotoPARAMARIBO – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft dinsdag toestemming gekregen om wederom rechtstreekse vluchten uit te voeren naar de Verenigde Staten van Amerika (VS). Deze mogelijkheid is acht jaar geleden stopgezet, vanwege de ondermaatse veiligheidsomstandigheden op de luchthaven te Zanderij. De vereiste maatregelen zijn intussen getroffen en in februari heeft Suriname wederom het verzoek gericht aan Transportation Security Administration (TSA) om te mogen vliegen naar de VS.

Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) belegde woensdag in verband hiermee een persconferentie. Hij is namelijk erg trots op het feit Suriname deze certificering met succes heeft doorstaan, “maar het gaat om veel meer. Dit zal een spin off hebben naar de toerismesector en naar de security en safety op onze luchthaven”, zei Rusland.

Voorzitter Anoepkoemar Bhaggan van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (ASRA) is blij met de rechtstreekse vlucht, maar vreest dat SLM juist passagiers misloopt. Doordat de SLM tot nog toe via Guyana en Aruba naar VS vloog, pikte ze ook bij die tussenstops passagiers mee. Met de nieuwe situatie zal ze slechts afhankelijk zijn van passagiers vanuit Suriname en de VS. Hij geeft weliswaar toe dat er nu al een flink aantal Frans-Guyanezen via Suriname naar de Verenigde Staten vliegt.

SLM-directeur Louis Voigt is ook erg trots op de verleende toestemming. “Maar dit is niet het einde. Dit is slechts het begin. Laten wij dat goed benadrukken.” Hij zegt dat deze stap grote uitdagingen met zich meebrengt, maar het bedrijf zal ze niet uit de weg gaan. Wanneer de eerste vlucht zal plaatsvinden, hoe vaak deze vluchten zullen worden uitgevoerd en wat een vliegticket zal kosten, kan Voigt nog niet zeggen. Hij hoopt rond september met de vluchten te starten.

Lees meer: Reisagenten voorzichtig enthousiast – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/05/12/reisagenten-voorzichtig-enthousiast/#ixzz48QzkcSr6

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *