Regering mag Herstel- en Stabilisatieplan uitvoeren.


300 (2)PARAMARIBO – Het Herstel- en Stabiliteitsplan van de regering is vrijdag goedgekeurd door De Nationale Assemblee (DNA). Dit gebeurde met een algemene goedkeuring van een motie van de coalitie. De oppositie die weifelend kon meegaan met de voornemens van de regering, vindt het plan onvolledig. Volgens Carl Breeveld van partij Democratie Ontwikkeling in Eenheid (DOE) zijn de zaken niet scherp genoeg geformuleerd. De oppositie stemde niet tegen het plan maar onthield zich van stemmen en verliet de vergaderzaal.

Een heikel punt voor de oppositie is vooral dat in het plan volgens haar niet de juiste reden voor de crisis zijn opgenomen. Er zijn geen concrete plannen en ontbreekt het vooral aan een crisis management team. Asiskoemar Gajadien van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) zegt dat niet van een plan gesproken kan worden, maar van wenselijkheden.

Naast de motie van de coalitie, heeft de oppositie vier moties ingediend. Een van deze moties is met algemene stemmen aangenomen. Het gaat om de motie waarin de sociale zekerheden moeten worden veilig gesteld. De andere moties werd afgewezen door de meerderheid van de coalitie.

Volgens de indieners van de motie van de coalitie, krijgt Suriname een nieuwe kans. Rossellie Cotino van de Nationale Democratische Partij (NDP) die namens de coalitie de motie verdedigde zegt dat de regering onder kritische begeleiding van het parlement het plan zal uitvoeren.

Lees meer: Regering mag Herstel- en Stabilisatieplan uitvoeren – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/07/22/regering-mag-herstel-en-stabilisatieplan-uitvoeren/#ixzz4FE6TVurV

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *