Primeur voor het LMSZN met uitgebreid cardiopakket


27 May, 00:36

foto

previous next

250De huidige CT scan van het Drs. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN), die precies een jaar geleden in gebruik werd genomen, is uitgebreid met een cardiopakket, waardoor het mogelijk is geworden om in dit ziekenhuis heel precieze foto’s te maken van het hart en van de kransslagaders. Deze week zijn er de eerste onderzoeken van het hart gemaakt met behulp van de CT scan.

Met deze CT diagnostiek van het hart, loopt Nickerie in Suriname voorop. De patiënt zal daardoor efficiënter worden onderzocht, waardoor tijd en geld bespaard worden. De beelden worden ter beoordeling gestuurd naar het HAGA-Hartcentrum in Den Haag.

De cardioloog kan door de gebruikte software, nu snel en eenvoudig vaststellen of in de kransslagaders kalk in de vaatwand zit en zo een indicatie krijgen of er al of niet een verhoogde kans is op het krijgen van een hartinfarct. Ook een afbeelding van de kransslagaderen door middel van een contrastmiddel is mogelijk, waardoor nog preciezere indicaties voor verdere behandeling van de patiënten wordt verkregen.

De investering die het LMSZN in deze uitbreiding van de apparatuur heeft gedaan, is mede mogelijk gemaakt door de sponsoractie van de Lionsclub Leidschendam-Veur. Enkele leden van de club bezochten het LMSZN in februari.

Starnieuws

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *