President geeft eisen IMF prijs


[cml_media_alt id='2160']CBVS-670x374[/cml_media_alt]PARAMARIBO – De president heeft vrijdag in hoofdlijnen prijs gegeven wat de eisen van het IMF zijn om te komen tot het ondersteunen van het Surinaams Structureel Aanpassingsprogramma. Indien wordt voorzien aan vijf hoofdzaken is de IMF bereid Suriname een stand bye arrangement van 478 miljoen te garanderen voor 24 maanden.

Het eerste wat het IMF eist is transparantie en accountantsverklaring van de Centrale bank van Suriname over 2014. Verder meerdere valutaveilingen per maand me kleine bedragen variërend tussen de USD 500.000 en USD 1.000.000. Daarnaast een onmiddellijke beëindiging van de monetaire financiering die kennelijk wel in gang was gezet. Verder dat de suppletoire begroting gebaseerd is op het macro-economisch programma.

Over de elektriciteitsprijs geeft het IMF volgens de president aan dat er met sociale partners zou moeten komen tot een tarief dat aanvaardbaar is voor de meest sociaal zwakkeren. Opvallend is dat de president herhaaldelijk heeft benadrukt dat de sociaal – zwakkeren niet de gebeten hond zullen worden. Hij legt uit dat het IMF niet het rigide instituut is van jaren geleden.

De parlementariërs hebben nu de gelegenheid vragen te stellen aan de president. De DNA-voorzitter heeft echter meegegeven dat DNA pas rond 22 mei een geïntegreerd plan op papier zal ontvangen over hoe de vijf eisen van deze instellingen door zullen werken op de gehele economie.

Lees meer: President geeft eisen IMF prijs – DWTonline.com .

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *