Plannen voor afname huiselijk geweld in Nickerie.


bureau_gender_DetailfotoPARAMARIBO – Het Bureau Gender Aangelegenheden in Nickerie heeft enkele projecten op schema om huiselijk geweld in het district te bestrijden. Het gaat om een echtparen- en een ondernemerschaptraining en een training in moeder- en dochterrelatie. Bureaumedewerker Nandini Dinai zegt dat het vooral gaat om de bewustwording over dit vraagstuk aan te wakkeren bij de lokale gemeenschap. De projecten worden door de Panamerikaanse Gezondheidsorganisatie betaald.

Het streven is om ze, zodra het geld zal zijn vrijgemaakt, dit jaar, nog uit te voeren. Het bureau in Nickerie heeft geen cijfers over het aantal gevallen van huiselijk geweld in Nickerie, maar weet dat het om opmerkelijke aantallen gaat. In 2014 zijn er landelijk 1865 gevallen gerapporteerd en vorig jaar 1295. Het bureau in Nickerie, een afdeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken, is in maart nieuw leven ingeblazen, nadat door gebrek aan personeel het werk daar bijna een jaar had stilgelegen.

De projecten zijn veelal gericht op vrouwen en meisjes die meestal slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Bij de echtparentraining is de focus vooral gericht op de mannen. Bij deze training worden de daders samen met hun partner begeleid. Dinai erkent dat het een uitdaging zal zijn om dat te doen. “We gaan proberen te praten en te overtuigen.” De training in ondernemerschap moet vrouwen financieel onafhankelijk maken en ze onder andere scholen in biologische landbouw. De afhankelijkheid ten opzichte van hun partner is een voedingsbodem voor huiselijk geweld.

Lees meer: Plannen voor afname huiselijk geweld in Nickerie – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/07/15/plannen-voor-afname-huiselijk-geweld-in-nickerie/#ixzz4ESxckM00

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *