Veilingkoers vandaag weer SRD 5,50 voor de US dollar


foreign-currencyDe veilingkoers van vandaag, is net als woensdag op SRD 5,50 voor de US$ uitgekomen. Het veilingbedrag van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) was US$ 1 miljoen. Er is door de banken US$ 1.960.000 geboden. De CBvS publiceert de koers op haar website. Veel mensen belden naar Starnieuws en andere media om informatie in te winnen over de koers.

Het hoogst toegewezen bedrag is SRD 5,610 voor de US dollar. De Surichange Bank had vandaag de hoogst geboden en wel SRD 6,170 voor de US dollar. Ook tijdens deze veiling was de vraag hoger dan het aanbod. De Surinaamse Post Spaarbank (SPSB) is de enige financiële instelling die geen deviezen heeft kunnen kopen. Er is wel een bod gedaan van US$ 300.000. Uit de rapportage van de CBvS kan niet worden opgemaakt waarom de SPSB niet in aanmerking is gekomen voor de dollars.

Hoewel de officiële koers sinds woensdag SRD 5,50 is, wordt er op diverse plekken de US dollar opgekocht voor SRD 6,30. Op de parallelmarkt moet SRD 6,50 worden betaald voor de dollar. Diverse winkelzaken hanteren de parallelkoers of ontvangen in dollars en euro.

Starnieuws

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *