‘Luchtvaartplan deze maand gereed’


SLM_KLMPARAMARIBO – De regering zal deze maand het luchtvaartplan voor Suriname gereed hebben en een intentieverklaring voor versteviging van de samenwerking bij het toerisme ondertekenen met Guyana. Dat zei president Desi Bouterse maandag in De Nationale Assemblee in antwoord op vragen en opmerkingen van parlementariërs tijdens de algemene politieke beschouwingen. Deze debatten zijn de voorloper op de begrotingsbehandeling. Hij stelde dat voor de diversificatie van de economie, de regering verder gestalte zal geven aan ordening van de luchtvaartsector.

Het staatshoofd betoogde dat al gesproken is met betrokkenen in de luchtvaart- en toerismesector. Ook zijn”vruchtbare gesprekken” gevoerd met onder anderen Chinese investeerders maar ook met de Cubaanse en Guyanese autoriteiten. De regering wenst mee te profiteren van de groei die Cuba als toeristische bestemming thans doormaakt. Een samenwerking met de Cubanen moet “de groei van toerisme in ons land een boost geven”.

De voorbereidingen op een hechtere samenwerking met Guyana op toerismegebied worden deze maand afgerond met de ondertekening van een intentieverklaring. Ook is het de bedoeling dat de regering deze maand het luchtvaartplan voor Suriname gereed heeft. Ze zal hiernaast een strategisch toerismeplan ontwikkelen en voor de uitvoering internationale financiers aantrekken. Op korte termijn zal het toeristenkaartregime worden geëvalueerd en zullen er acties ondernomen worden ter bevordering van het toerisme in Suriname.

In reactie hierop wilde de waarnemend fractieleider van de NDP, Amzad Abdoel, weten wat er met de duizenden Haïtianen die op een toeristenkaart naar Suriname kwamen en hier zijn gestrand, zal gebeuren. Hij pleitte voor een mogelijkheid voor deze groep om zich officieel te laten registreren.

Lees meer: ‘Luchtvaartplan deze maand gereed’ – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/11/08/luchtvaartplan-deze-maand-gereed/#ixzz4PPOYXbvG

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *