Logéhouders Boven-Suriname pleiten voor samenwerking overheid


Logéhouder Frans Dingen van Boven-Suriname. Foto: suriname Herald

Logéhouder Frans Dingen van Boven-Suriname. Foto: suriname Herald

17 september 2016 – 00:05

Logéhouders Boven-Suriname pleiten voor samenwerking overheid

COSTARICA-670x374Logéhouder Frans Dingen vraagt aandacht voor de toerismebranche in het binnenland. Door de ontwikelingen de afgelopen periode is de toerismesector in het binnenland ook sterk achteruitgegaan. Dingen is voorzitter van de organisatie Logéhouders Boven-Suriname (LBS). Hij zegt dat toerisme een sector is die te allen tijde geld kan opleveren als het goed gestructureerd wordt.

Vele landen hebben welvaart met toerisme als bron van inkomsten. Door goed beleid en goede organisatie is het die landen gelukt om ontwikkeling te brengen binnen de toerismesector. “I nafu abi furu fos yu kan doe furu.” Het toerisme gaat ook achteruit in het binnenland, omdat er geen samenwerking is met het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Als er een goede samenwerking zou zijn dan zouden zowel de overheid als de LBS in het binnenland daar profijt van hebben, concludeert hij.

Hij pleit voor een beter toerismebeleid vanuit de overheid en een betere samenwerking tussen logéhouders in het binnenland en de overheid. Toeristen willen komen, maar het toerisme wordt niet gepromoot. Dingen vindt het erg dat het er zo aan toegaat. Toeristen vrezen om naar het binnenland te gaan vanwege de geruchten die de ronde doen wat de veiligheid aldaar betreft. Het is daarom vaker voorgekomen dat toeristen hun reis naar het Boven- Surinamegebied afzeggen. Ook de prijzen spelen daarbij een rol, zegt Dingen. De toeristen moeten veel neertellen voor een reis naar het binnenland. Met de devaluatie zijn de logéhouders genoodzaakt hun prijzen aan te passen. Al deze factoren zorgen ervoor dat het toerisme niet bloeit.

Daarnaast zijn de vliegtarieven nogal prijzig. Ook met de boot zijn de kosten hoog vanwege de brandstofprijs. De logéhouders moeten hun eigen boontjes doppen, omdat er geen hulp komt vanuit de overheid. Dingen geeft aan dat men met het idee loopt dat logéhouders veel winst maken. Hij ontkent dit, omdat de uitgaves veel meer zijn dan de inkomsten. Daarom pleit hij voor een samenwerking met de overheid om te komen tot een goed beleid voor de toerismesector. “Ik vraag de regering om er iets aan te doen om met een duidelijk toerismebeleid te komen, zodat we allemaal ervan kunnen genieten. Het is een mooie branche en we kunnen er veel uit halen voor het land, ” aldus Dingen.

Het Boven-Surinamegebied telt in totaal 31 loge’s.

Herald Suriname

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *