LEONARDO DICRAPRIO BOUWT ECORESORT VOOR KUST BELIZE


DICAPRIO-ISLAND-670x374In 2005 kocht acteur Leonardo DiCaprio Blackadore Caye, een onbewoond eiland voor de kust van Belize. Sinds de aankoop van het klein paradijsje loopt de Amerikaanse acteur met het idee om een resort op het eiland op te zetten.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR1dgbSKBxRwxIG9KbL6kx9HT66y_xeFdHNVk4eMwrfF4gngizA

In de lente van 2015 werd de bouw van het resort officieel aangekondigd en afgelopen maand maakte DiCaprio bekend dat het, momenteel in aanbouw zijnde, luxe ecoresort in 2018 open zal gaan. De veertigjarige acteur stelt samen met zijn team alles in het werk om het resort ook echt tot een ecoresort te maken. Het DiCaprio team is bezig met de rehabilitatie van het zeewater rondom het eiland dat nagenoeg helemaal is uitgevist en de stranden die te kampen met zanderosie, worden eveneens hersteld. Verder zullen er kunstmatige riffen worden aangelegd waar vissen opnieuw in vrede kunnen broeden en langs de kzetten.

Related image

In de lente van 2015 werd de bouw van het resort officieel aangekondigd en afgelopen maand maakte DiCaprio bekend dat het, momenteel in aanbouw zijnde, luxe ecoresort in 2018 open zal gaan. De veertigjarige acteur stelt samen met zijn team alles in het werk om het resort ook echt tot een ecoresort te maken. Het DiCaprio team is bezig met de rehabilitatie van het zeewater rondom het eiland dat nagenoeg helemaal is uitgevist en de stranden die te kampen met zanderosie, worden eveneens hersteld. Verder zullen er kunstmatige riffen worden aangelegd waar vissen opnieuw in vrede kunnen broeden en langs de kustlijn zullen er mangrovebomen worden geplant en her-beplant om verdere erosie te voorkomen. Een areaal voor het kweken van aquaflora (waterplanten) ligt eveneens in de planning net als een beschermd gebied voor zeekoeien en zeldzame vogels.

Image result for Leonardo DiCaprio Blackadore Caye

langs de kustlijn zullen er mangrovebomen worden geplant en her-beplant om verdere erosie te voorkomen. Een areaal voor het kweken van aquaflora (waterplanten) ligt eveneens in de planning net als een beschermd gebied voor zeekoeien en zeldzame vogels.

Bij de oplevering in 2018 zullen er 36 resortvilla’s en 36 privé huizen op het eiland moeten staan. Een deel van de villa’s en huizen zullen worden verkocht voor prijzen variërend tussen de 5 en 15 miljoen U$ dollar terwijl de rest aan bezoekers zullen worden verhuurd.

Image result for Leonardo DiCaprio Blackadore Caye

De units zullen voorzien worden van hernieuwbare energie en voor watervoorziening zal er regenwater worden opgevangen en worden gedistribueerd.

Een overnachting in een van de luxe villa’s zal ongeveer 2000 U$ dollar per nacht kosten.

martin-pandayUNITEDTRAVEL | MARTIN PANDAY

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.