IMF adviseert: ‘Financiële sector hervormen


bespreking_stabolisatie_en_herstelplan_jl___28__DetailfotoPARAMARIBO – IMF adviseert Suriname al jaren om de financiële sector te hervormen. Ze hebben al enige tijd gevraagd de overheidsfinanciën en de manier van belastinginning aan te passen. Dat meldt NDP-parlementariër Jennifer Vreedzaam net voor aanvang van de DNA-vergadering.

Ook had het IMF volgens Vreedzaam in 2009 ook gewaarschuwd voor de manier waarop het Functie Informatiesysteem van de Overheid (FISO) toegepast en doorgevoerd zou worden. Nu Suriname heeft aangeklopt bij het IMF voor het lenen van een smak geld, heeft het instituut erop aangedrongen om deze hervormingen nu wel door te voeren.

Volgens Vreedzaam zal de De Nationale Assemblee volgende week in recordtempo enkele wetten erdoor heen proberen te krijgen om te voldoen aan deze eis van het IMF.
Ook wetten om de private sector maximaal in staat te stellen te kunnen ondernemen, zullen enkele van deze wetten doorgevoerd, dan wel aangepast worden.

Lees meer: – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/06/21/imf-adviseert-financiële-sector-hervormen/#ixzz4CFGoxz70

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *