EBS begonnen met berekening verlaagde tarieven.


11 Jul, 00:00

foto

De EBS tarieven voor huishoudens die per 1 juli berekend zullen worden.

SURINAME_SOLAR-670x374De nieuwe tarieven voor huishoudens die per 1 juli geldig zijn, worden door de Energie Bedrijven Suriname (EBS) nu in orde gemaakt. Het Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) had aangegeven dat de regering de teveel betaalde bedragen in juni moet verrekenen.

Het ziet er niet naar uit dat de EBS over zal gaan tot verrekening van de tarieven. De nieuwe berekening, zoals opgedragen door de aandeelhouder, zal maken dat er een enorme verlichting te merken zal zijn bij huishoudens boven de 450 kilowattuur (kWh) per maand. Velen zijn geschrokken van de hoge bedragen en hebben zich voorgenomen verder te bezuinigen. Uiteindelijk zal de subsidie per 1 januari 2017 moeten worden afgebouwd.

Starnieuws verneemt dat president Desi Bouterse later op de dag een onderhoud heeft met de directie van de EBS en de raad van commissarissen bij dit bedrijf. De president heeft over de stroomtarieven van gedachten gewisseld met diverse personen. Hij vindt dat de rekeningen te hoog zijn en dat deze omlaag moeten. “Er zal met man en macht gewerkt worden om de tarieven omlaag te brengen, want het volk kan het niet dragen,” stelde de president in een statement.

Starnieuws.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.