CBvS veilt vandaag US$ 1 miljoen


goudstaven1_DetailfotoDe Centrale Bank van Suriname (CBvS) zal woensdag een miljoen US dollar veilen. De laatste veilingkoers die op 12 april bepaald werd, is SRD 5,79 voor de US dollar. President Desi Bouterse had reeds aangekondigd dat er weer een valutaveiling gehouden zou worden.

De vraag is nog steeds groter dan het aanbod. Er is een ander systeem ingevoerd om de koers te bepalen. Tot nu toe gold de gewogen gemiddelde. Diverse algemene banken doen vandaag mee met de veiling. Er zijn gesprekken tussen de algemene banken en de CBvS gevoerd. Op 14 april was de veiling niet doorgegaan, want de banken vonden US$ 650.000 niet aantrekkelijk om mee te doen.

Starnieuws verneemt dat president Desi Bouterse verdere gesprekken heeft gevoerd met bonafide cambio’s. Afgesproken is dat cambio’s de veilingkoers helpen ondersteunen via de banken. Na woensdag zal er vrijdag nog een valutaveiling worden gehouden.

Er is ook opgetreden tegen drie illegale cambio’s. De verdachten zijn opgebracht voor verhoor en heengezonden. Er is wel een aanzienlijke som geld in beslag genomen, SRD’s euro’s en US dollars. De politie wordt technisch bijgestaan door de CBvS.

Starnieuws

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *