Brandstofprijs blijft nog op koers van SRD 4,04 voor US$


250 (2)Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie (HI) deelt mee dat voorlopig de koers van SRD 4,04 voor brandstof zal blijven gelden aan de pomp. De prijs werd op deze koers berekend voordat de Centrale Bank van Suriname (CBvS) begon met de valutaveilingen. HI heeft onlangs nieuwe prijzen van diesel en benzine voor de oliemaatschappijen vastgesteld, die berekend zijn tegen de koers van SRD 5,42 en SRD 5,79 voor US$ 1. Hierbij zijn de vastgestelde prijzen, zoals verwacht, hoger uitgevallen voor zowel diesel als unleaded.

De nu geldende prijzen tegen de koers van SRD 4.04 zijn: voor diesel SRD 4.23 bij SOL Suriname N.V. en SRD 4,05 per liter voor GOW2 Energy Suriname en voor gasoline zonder additieven SRD 4,69 voor SOL en SRD 4,68 per liter voor GOW2. Deze prijzen blijven vooralsnog gehandhaafd. HI heeft kunnen bewerkstelligen dat de gebruikers het verschil tussen de oude en de nieuwe prijs nog niet hoeven te betalen bij de pomp.

Benadrukt wordt dat door de veilingkoers in principe voor veel producten waarvan de prijzen vastgesteld zijn bij de voorheen geldende koers van SRD 4,04 voor US$1, zullen leiden tot een prijsaanpassing, waaronder bij brandstof. Dit vanwege het feit dat de prijs van brandstof is opgebouwd uit componenten die volledig of gedeeltelijk koersgevoelig zijn.

HI zal verder in overleg met de betrokkenen de mogelijkheden bekijken in hoeverre en voor hoelang deze maatregel kan blijven gelden. De minister zegt zich
ten volle bewust te zijn van haar verantwoordelijkheden en hoopt de prijzen bij de pomp tot het uiterste betaalbaar te houden voor de samenleving.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *