‘Basiszorgverzekering wordt niet stopgezet’


250 (7)PARAMARIBO – De basiszorgverzekering voor kinderen tot en met 16 jaar en zestigplussers blijft gehandhaafd. Die garantie geeft minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken aan de redactie. Hij benadrukt dat slechts de overeenkomst tussen de overheid en verzekeringsmaatschappij Self Reliance is stopgezet.

De stopzetting van de overeenkomst met Self Reliance is maandag per brief medegedeeld aan de maatschappij. Noersalim laat weten dat de overeenkomst in feite al in 2015 was afgelopen, maar nu formeel is opgezegd. De reden voor de opzegging moet volgens hem gezocht worden in de moeilijke financiële situatie waarin het land nu verkeert.

Het ministerie gaat nog na met welke verzekeringsmaatschappij ze in zee zal gaan. Het Staatszieken Fonds, de tweede grootste speler, is nog niet benaderd voor een eventuele samenwerking.

Lees meer: ‘Basiszorgverzekering wordt niet stopgezet’ – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2016/05/23/basiszorgverzekering-wordt-niet-stopgezet/#ixzz49UAd8pQ0

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *