BACKTRACK KRIJGT NIEUWE LOCATIE EN PERMAMENTE CONTROLEPOST


BACKTRACK1-670x374Er komt een gezamenlijke controlepost van de politie en de militaire politie bij de backtrackroute aan de Corantijnrivier.

Ook zal de huidige locatie verplaatst worden. Dit zegt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie (Juspol). Hiermee hoopt Suriname deze snelle bootverbinding aan banden te leggen en beter te controleren.

De backtrack is een van de meest belangrijke smokkelroutes van en naar Guyana. Ook wordt het dikwijls gebruikt door in Guyana gezochte criminelen om uit te wijken naar Suriname. Daar zal gauw verandering in komen. Minister van Dijk-Silos heeft komende week daarover een onderhoud met haar ambtgenoot van Openbare Werken (OW).

Zij had hierover al enkele tentatieve afspraken met ex-minister Andoyo Rusland van Transport Communicatie en Toerisme (TCT), maar dit ministerie is na de reshuffeling van begin deze maand ontmanteld. Het directoraat Transport is overgeheveld naar OW. De justitieminister zal de draad weer oppakken met de nieuwe OW-minister Jerry Miranda. De gesprekken zouden eerder kunnen plaatsvinden, maar zij wilde Miranda de ruimte geven om zich in te werken op OW en de materie goed tot zich te nemen.

Sowieso voldoet de locatie die momenteel door de boothouders van de Backtrack worden gebruikt niet aan de gewenste eisen. De wijze waarop het aanmeren en de overstap van passagiers plaatsvindt, is volgens van Dijk-Silos zeer onveilig. Er is geen zodanige aanmeersteiger dus moeten passagiers in het water springen om aan land te komen. Wie de voeten droog wilt houden wordt opgetild door helpers van de boothouders. “Eenmaal het besluit is genomen om een permanente controleposten op te zetten bij de Backtrack zal direct van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om direct alles in een keer goed te doen”, zegt de justitieminister.

Momenteel vindt er vrijwel geen enkele controle plaats van wat er aan passagiers en goederen binnenkomt of weggaat aan de Surinaamse kant van de Backtrack.

Bij de Guyanese grens zijn er intussen wel enkele maatregelen getroffen waaronder vrachtcontrole. Sinds de Guyanese autoriteiten daarmee zijn gestart hebben die al enkele drugsvangsten gedaan.

UNITEDNEWS

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *