Australische goudinvesteerder verlaat Surinaamse markt


[cml_media_alt id='2292']goudstaven1_Detailfoto[/cml_media_alt]PARAMARIBO – Mariana Resources (MR), een goudinvesteerder uit Australië die zich specialiseert in het ontwikkelen van mijnen, houdt het na iets meer dan een jaar voor gezien in Suriname. “Mariana ziet Suriname nog altijd als een aantrekkelijke bestemming voor goudexploratie en wij blijven toegewijd aan dit land. Maar de resultaten en mijlpalen die tot nu toe zijn bereikt, waren toch niet in lijn met de verwachtingen van ons bedrijf, om het project verder te stuwen,” zegt topman Glen Parsons in een persbericht op de officiële website van MR.

Het bedrijf deed in januari 2015 officieel zijn intrede in Suriname door ruim de helft van de aandelen te kopen in de zogeheten Sumin Resources (SR), een lokaal bedrijf met Nederlandse investeerders. De concessie ligt ongeveer twintig kilometer van Surgold, de gezamenlijke mijnoperatie van Newmont en Staatsolie. “Het is moeilijk voor Mariana om verdere investeringen in het project te rechtvaardigen”, zegt Parsons. Volgens de overeenkomst tussen zijn bedrijf en SR, zou Mariana Resources tussen eind vorige maand en nu één miljoen US dollar op tafel moeten leggen om haar aandeel in de operatie verder te verhogen naar 80 procent.

De Australische onderneming behoudt 10 procent van de aandelen in de operatie, vanwege de exploratie investeringen die gepleegd zijn in het Nassaugebied. “Wij zullen met belangstelling de vorderingen van Sumin op de concessie in de gaten houden”, onderstreept Parsons. “Er zijn nog diverse veelbelovende locaties binnen de concessie die nog onaangeroerd zijn. Mariana is echter van oordeel dat de middelen die onder de vorige overeenkomst op tafel gelegd moesten worden, beter elders kunnen worden besteed.” MR heeft ook goudinvesteringen lopen in Argentinië, Chili en Turkije.

Lees meer:  DWTonline.com http://www.dwtonline.com

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.